Аеродромот Орли бил евакуиран откако се пукало на јужниот терминал.

 Министерот за внатрешни работи потврди дека еден човек кој се обидел да земе пушка од војник, е убиен од полицијата.
За пукотницата прво јавија патници на Твитер.

- На аеродромот се земаат заложници, има евакуација, во тек е полициска операција - напиша еден од пристурните на аеродромот.

И француската полиција го искористи Твитер да потврди дека се одвива безбедносна операција, дека сите патници треба да ги следат наредбите

Западните медиуми јавуваат дека терминалот се пребарува од евентуално поставена бомба.

Франција е во константна состојба на зголемена претпазливост по нападите од припадници на ИСИС.

Датум на објава: сабота, 18 март 2017 во 10:00
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар