Проблемот настанува кога несоницата трае подолго време, бидејќи функционирањето во текот на денот е невозможно.

Поголемиот дел од луѓето не го гледаат ова како сериозен проблем, најчесто го решаваат со пиење на таблети или едноставно не спијат.

Само 12 проценти побарале помош од невролог или психијатар.


Возрасен човек треба да спие од шест до осум часа, она што Македонците го имаат како навика е доцна да легнат да спијат и гледањето телевизија.

Во текот на животот со овој проблем се соочуваат и мажите и жените. Според истражувањата жените имаат проблем во средните години кога се во менопауза.


Датум на објава: петок, 17 март 2017 во 13:59
Мирјана Мирчевска Јовановиќ
Обновено во: 14:39

коментари

остави коментар