25 години Хозе за мали пари помагал на возачите да ги паркираат своите автомобили и живеел на улица. Се до денот кога сопственикот на локалниот салон „La Salvajeria“ , Салва Гарсиа, му предложил да му го промени изгледот.

Jose Antonio was offered the dramatic makeover by the salon owner who knew him from his day job working as an unlicensed car parking attendant to earn enough money for food


55 годишниот поранешен електричар кој поради тешкиот живот изгледал 20 години постар, бил комплетно променет.


Огледалото во салонот, додека траела трансформацијата, било прекриено. Кога се погледнал, Хозе во одразот видел сосема друг човек!Jose Antonio was overcome with emotion after seeing his new look in the mirror


Видеото за промената на физичкиот изглед на Хозе е направено во 2015 година.


He received numerous admiring glances after the transformation, and the video has been a hit


Но, поставено е на интернет деновиве.

Од тој момент до сега, тој повторно има бела брада, но изгледа сосема добро.

Две години Хозе сеуште чека работа, но не живее на улива. Во изнтервју за шпанска телевизија, вели дека добива финансиска помош од компанија која сакала д аостане анонимна.

- Трансформацијата не беше само промена на тоа како изгледам. Ми го смени целиот живот! Се што сакам сега е само пристојна работа - изјави Хозе.

Повеќе за оваа животна приказна прочитајте тука.

Датум на објава: петок, 17 март 2017 во 12:14
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар