- Бев заглавена со канцелариска работа каде работев многу со компјутер. Сфатив дека себеси не си дозволувам третман каков што ми е потребен. Сфатив дека треба да поработам на себе и на своите мускули, и решив да преземам нешто во врска со тоа бидејќи сакам долговечност - изјави 66 годишната Грета.

Кога прв пат се појавила на часовите за танц на шипка, не можела воопшто да направи ништо. Инструкторката мислела дека Грета повеќе нема да дојде. Но таа с епојавила и на вториот час и почнала да освојува мали победи. Вели дека не ни помислувала да се натпреварува со другите кои биле многу помлади и подобри од неа.

Related image
- Наместо тоа, јас се натпреварував самата со себе - вели Грета.

- Сфатив дека е важно во животот да имаш соништа. Тие не се манифестираат секогаш како сме замислиле, но поважно ми беше да имам мали предизвици отколку да не правам ништо. Годините не треба да бидат никакво ограничување, нека вашиот дофат во животот биде поголем од дофатот на вашата рака - вели Грета.
Image result for greta pontarelli


Понтарели всушност на млада возраст успешно се занимавала со гимнастика и танц, но потоа ги напуштила спортовите. Со танцот на шипка почнала да се занимава веќе на поодмината возраст меѓу другото и да ја спречи остеопорозата. Таа сега се натпреварува во оваа дисциплина, за која сеуште има неистомисленици - дали треба да се смета за спорт, или за уметност како што е балетот.
Датум на објава: среда, 15 март 2017 во 16:52
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 16:54

коментари

остави коментар