На овој начин клубот „Форест грин роверс“ сака да ја добие титулата најприроден фудбалски клуб на светот. Овој стадион би бил првиот ваков објект во светот направен само од дрва.

Раководството на клубот „ Форест грин роверс“ смета дека оваа идеја е во склад со името на клубот и дека воедно во дрвото е иднината. Стадионот би имал капацитет од 5000 седишта и би задоволил многу еколошки карактеристики. 

Датум на објава: понеделник, 13 март 2017 во 19:46
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар