Претставени ќе бидат дела од Гиљце Цонг, Донграк Сон, Иксонг Џин, Инсук Риу, Јунтек Са, Кјусан Ли, Лој Ким, Миџонг Ли, Сангу Хан, Санјонг Ли, Чанглим Ли и Џијан Мун.

Македонската публика имаше можност да ја види изложбата во август 2016 во Националната галерија на Македонија, во објектот Мала станица, заедно со делата на повеќе македонски автори, кои беа дел од изложбата...„Патување“.
„Егзит 2017 – Поврзување на континентот“ ја организира уметницата Маја Кировска во соработка со Домот на култура „Иван Мазов-Климе“./МИА

коментари

остави коментар