Млади талентирни битолчани сега се обучуваат да работат според кино техниките со кои работеле овие филмски сниматели познати низ цел свет. Во комбинација со модерни методи тие учат како да снимат филмска приказна.

Снимените документарни филмови досега освојуваат и голем број награди на домашни и меѓународни филмски фестивали заради што од кино клубот Милтон Манаки од Битола очекуваат од ова поднебје да излезат и нови големи идни филмаџии.

На оваа тема во вестите на Канал 5 Анета Шијакова разговараше со Стефан Хаџиантоновски од Кино клуб ,,Милтон Манаки,, Битола.

Целиот разговор погледнете го во видеото.


Датум на објава: недела, 12 март 2017 во 19:58
Анета Шијакова

коментари

остави коментар