Пронајдокот е заслуга на тим археолози од Германија и од Египет.

На локалитетот биле пронајдени осум делови од таа статуа,и уште еден дел од друга.

Локацијата е во близина на Каиро, полна со антиквитети кои се тука закопани.

-  Ова било главното културно место на стариот Египет, се споменува дури и во Библијата - вели Калид Набил Осман, археолог.

Голем дел од културолошките докази за древниот Египет сеуште се закопани под земја - пишува Индипендент.

Датум на објава: петок, 10 март 2017 во 22:16
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 22:18

коментари

остави коментар