Според проценките на СЗО во еден од четири случаи на детска смрт од едномесечна до петгодишна возраст, причината е во нездрава животна средина.

Главните нејзини манифестации се загадувањето на воздухот, пасивното пушење, отсуството на чиста вода и санитарни мерки, неправилна хигиена.

Датум на објава: понеделник, 06 март 2017 во 10:50
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар