Многу често дијагностиката и времето за чекање на резултати се голем проблем за оваа категорија ан деца.

Во болницата „Козле“ со новиот апарат за имунолошки испитувања во истиот ден ќе се добијат резултатите.

За докторите важно е навреме матичните педијатри да ги испратат децата за кои имаа индикации дека имаат проблеми со имунитетот. Родителите да бидат внимателни со давањето на препарати за имунитет.

Болницата „Козле“ освен што има одлична опрема за белодробни испитувња, докторите од оваа клиника беа и на едукација во врвни болници во Европа, посочи Тодоров. 


Датум на објава: петок, 17 февруари 2017 во 15:06
Мирјана Мирчевска Јовановиќ
Обновено во: 15:13

коментари

остави коментар