Државниот испитен центар соопшти дека ќе бидат опфатени 18.600 ученици во завршни години во средното образование.

Една недела пред тестирањето учениците добија информација за деновите на тестирање, а во петокот училиштата ги објавија и распоредите со предмети по кои учениците ќе бидат проверувани.

Државниот испитен центар информираше дека прелиминарните резултати ќе бидат објавени на 7 февруари.

Датум на објава: понеделник, 30 јануари 2017 во 09:07
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар