Суверениот долг на Турција беше намален до „ББплус“ со стабилна перспектива, се наведува во соопштението на „Фич“.

„Внесување на измени во Уставот, кои можат да бидат одобрени на референдум следните месеци, воспоставува систем, во кој ќе биде разурната ваземната контрола и балансот на властите“, се додава во соопштението.

Според агенцијата масовните чистки во јавниот сектор по обидот за преврат обесхрабруваат некои од учесниците во економијата, а серијата терористички напади ја нарушиле довербата на потрошувачите и предизвикале штети во туристичкиот сектор. 

Датум на објава: сабота, 28 јануари 2017 во 11:24
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар