Облечен во црн костум, брадестиот Брејвик на кратко се загледа во новинарите додека го изведуваше нацистичкиот поздрав.

Како што пренесе АП, Брејвик ја тужи владата наведувајќи дека тоа што бил во самица и често носел лисици ги кршело неговите човекови права.


коментари

остави коментар