Министерството за здравје соопштило дека најпрво се случил самоубиствен напад а потоа и експлозија на автомобил бомба.

Помеѓу загинатите има цивили, војници и четири полицајци.

Ова е еден од најсмртоносните талибански напади во последните неколку месеци.


коментари

остави коментар