Се очекува парламентот да донесе декларација со која ќе бараат итно ослободување на Харадинај.

Премиерот Иса Мустафа изрази загриженост поради задржувањето на Харадинај во притвор, оценувајќи дека потерницата од Србија е „ незаконска и политички мотивирана“ со јасна тенденција да поттикне конфликти.

- Харадинај беше премиер на Косово, претседател на Алијансата за иднина на Косово која е силна политичка партија во земјата и исклучително европски оиентирана и затоа не гледам причина тој да остане во притвор - рече Мустафа.

Датум на објава: вторник, 10 јануари 2017 во 16:31
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар