Изложбата се состои од 60 црно-бели фотографии - фотографски есеј кој авторот ги фотографирал и пишувал додека бил на петмесечна посета во Чикаго(САД).

Авторот изложбата ја посветил на Глорија и Глорија, мајка и ќерка. кои потекнуваат од Мексиканска фамилија и живеат во Чикаго, и двете боледуваат од болеста - рак.

- Бескомпромисен и сурово искрен во секаквa смислa. Спротивност на клишето дека фотографите го гледаат светот преку објектив. Исклучително невообичаен дух. Еден од најинтересните карактери што ми се случиле во последниве две-три години. Неуморен извор на приказни што звучат речиси невистинито и пријател на најпотценетите ликови во драмата наречена општество, вели за изложбата Јулијана Росоклија. /МИА

Датум на објава: понеделник, 09 јануари 2017 во 09:12
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар