- Мнозинството граѓани на вчерашните парламентарни избори гласаше за промени. Таквата волја на граѓаните стана евидентна и покрај бројните примери на притисоци, заплашување и купување гласови, се вели во соопштението.

Според СДСМ, „шпекулациите со изборните резултати кои ги прави Собранието на РМ на својата веб страна е спротивно на закон“. Собранието нема никава улога во изборниот процес, наведува СДСМ./МИА

коментари

остави коментар