Воведувањето на нови протоколи со предвремените бебиња се многу важни, трендот е во пораст во целиот свет. Најчесто причини се инфекциите, начинот на живот. За професор Софијанова токму педијатарските школи размената на искуствата се важни за педијатрите.

Педијатарската школа почнува денеска во 20 часот во хотел Александар Палас, на школата ќе се говори и за респираторните заболувања, ретките болести. 

Датум на објава: среда, 12 октомври 2016 во 13:56
Мирјана Мирчевска Јовановиќ
Обновено во: 10:23

коментари

остави коментар