Од идната учебна година од прво до петто одделение во ова училиште ќе учат 120 ученици од оваа населба и од Жабино маало.

Тие сега настава следат во основните училишта Рампо Левката и Климент Охридски.

Училиштето е потреба на родителите и на децата бидејќи до сега минуваат по повеќе од три километри по не безбедни улици.

Училиштето ќе се гради со пари од општинскиот буџет, а ќе бидат издвоени 11 милиони денари.

Датум на објава: вторник, 13 септември 2016 во 14:14
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар