- И покрај тоа што минатиот месец незаконски ги задолжија граѓаните со еврообврзница од 450 милиони евра, денеска на аукција на државни хартии од вредност на домашниот пазар ги задолжија граѓаните со нови 25,3 милиони евра, се наведува во соопштението.
Според СДСМ, јавниот долг изнесува над пет милијарди евра или над 50 проценти од БДП. 

Датум на објава: вторник, 16 август 2016 во 19:42
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар