Бред Пит гради луксузен ресорт во Задар, Хрватска

Холивудската ѕвезда Бред Пит неколку дена престојувал на хрватското крајбрежје поради изградбата на ресоротот во Заблач во близина на Задар, пренесува „Харперс Базар“.