„Синедејс 2014“: „Тир“ најдобар во официјалната, „Исцелување“ – во селекцијата „Синебалкан“

Италијанско-хрватската копродукција „Тир“ на режисерот Алберто Фасуло е најдобар во официјалната селекција на 13. „Синедејс“, одлучи жирито Кристин Долхофер, Едоардо Винспеаре и Лидија Мело. Тие ги соопштија наградените вчеравечер во кино „Милениум“ каде што годинашниот Фестивал на европски филм беше затворен со концерт на филмска музика во изведба на Макединската филхармонија.