Терористот од Манчестер сакал да се одмазди за убиство на пријател?

Осомничениот за терористичкиот напад во Манчестер на концертот на Ариана Гранде ,Салман Абеди, минатата година кажал дека сака да се одмазди за убиство на свој пријател кого Англичани го нападнале токму во Манчестер. Ова на полицијата ѝ го открил извор близок до семејството.