Исповед на ХИВ позитивен маж – соодветната терапија е најважна

Превентивниот преглед во теренско комбе за скопјанецот бил денот кога засекогаш му се променил животот. ХИВ позитивен маж, малку знаеме за него, но со неговата исповед без да му го видиме ликот, барем малку почувствувавме како е да си во кожата на овој човек.