Овој скијачки куп во нордиско трчање се одржува по 55 пат и се вбројува меѓу најстарите и најважните во Европа. На него се натпреваруваат репрезентации од земјите од регионот и од Европа.

„Мавровскиот меморијал“ се одржува во чест на загинатите 38 градители на хидро системот „Маврово“ и 18 спасувачи, во снежна лавина во 1956 година.
Министерството за одбрана на Република Македонија оваа година е покровител на скијачкиот куп. 

Датум на објава: четврток, 08 март 2018 во 09:15
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар