49-годишниот прв човек на европскиот фудбал за германската телевизија „АРД“ ја нагласи потребата од создавање рамнотежата помеѓу богатите и клубовите и тие со скромни финансиски можности.

- Финансискиот фер-плеј почна да дава стабилност во фудбалот. Времињата постојано се менуваат и ние мораме да се прилагодуваме на нив, да станеме посовремени и мораме да направиме нешто за рамнотежата во спортот, рече Чеферин.

Откога е воведен финансискиот фер-плеј неколку големи европски екипи беа казнети со забрана за ангажирање нови играчи на определен временски рок. 

Датум на објава: понеделник, 11 септември 2017 во 13:41
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар