Македонија испрати заедничка кандидатура со Словенија и Црна Гора за организација на Европското првенство во женска сениорска конкуренција во 2022 година, што ќе се игра во периодот од 4 до 20 ноември 2022 година.

Кандидатурата на Македонија, Словенија и Црна Гора е единствена за Првенството во 2022 година.
Во наредниот период ќе следуваат неколку фази за спроведување на кандидатурата, кои меѓу другото, содржат инспекција на одговорните лица од ЕХФ и евалуација на кандидатурата.

Конечната одлука за доделување на организацијата на Првенството ќе биде донесена на ЕХФ конгресот во Глазгов, Шкотска на 18 и 19 јуни 2018 година. 

Датум на објава: среда, 06 септември 2017 во 09:17
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар