Претквалификациите имаат три „прозорци“ во чии рамки ќе бидат одиграни натпревари „дома-гости“. Борбата за пласман во евроквалификациите ќе започне во ноември оваа година, а ќе заврши во јули идната 2018 година. Македонија првиот натпревар ќе го одигра на гостински терен.

Распоред на натпреварите:

23 ноември, 2017 година
Словачка – Македонија

26 ноември, 2017 година
Македонија – Швајцарија

25 февруари, 2018 година
Македонија – Словачка

28 јуни, 2018 година
Швајцарија – Македонија.

Само првопласираниот ќе обезбеди место во квалификациите. 

Датум на објава: петок, 01 септември 2017 во 11:33
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар