Вулдриџ беше олимписки шампион во 2004. во Атина, како и светски шампион во истата година, а по повлекувањето од велосипедските стази работеше на едукација на студенти и во Сојузот на велосипедисти во Австралија и Окејанија.

-Стивен беше одличен велосипедист и олимписки шампион кој засекогаш ќе биде запаметен, изјави претседателот на Олимпискиот комитет на Австралија.
Четирикратниот светски првак во 2015. година влезе и во Куќата на славните.

Засега не се соопштени причините за неговата смрт

Датум на објава: вторник, 15 август 2017 во 12:09
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар