Утре на шампионатот е слободен ден, а Македонија во рамките на групата И1 во борба за пласман од 9-16.место ќе разигрува со Шведска (1.август) и со Романија (2.август). Во групата И2 се наоѓаат селекциите: Шпанија, Словенија, Португалија и Србија.

Во борбата медалите се наоѓаат осум репрезентации поделени во две групи. Во групата М1 се: Унгарија, Русија, Холандија и Норвешка, а во групата М2 се: Данска, Франција, Германија и Црна Гора./МИА

коментари

остави коментар