Како позитивен момент беше истакнато и членството на МОК во Асоцијацијата на Франкофонските Национални олимписки комитети, како и помошта која МОК ја обезбедува за Националните спортски федерации од Македонија, преку француските претседатели на Меѓународните спортски федерации.

Секако, тема на разговор беше и помошта која МОК може да ја обезбеди на градот Париз во насока на добивање на кандидатурата за организација на летните Олимписки игри Париз 2024.

Датум на објава: четврток, 16 февруари 2017 во 21:18
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар