Лига фазата се игра турнирски, по два турнира во два викенда за секоја група.

Финалната фаза е еден финален турнир на кој ќе учествува организаторот и три квалификанти.

Во групата А Македонија ќе биде организатор на турнир од 16-18 јуни, додека во Албанија ќе се игра вториот турнир во периодот 23-25 јуни.

Според првичните најави „Фајнл-фор“ турнирот ќе се одржи во Данска (1 и 2 јули) која ќе обезбеди директно учество.

Групата б ја сочинуваат:Данска, Украина, Унгарија и Израел.

Датум на објава: четврток, 12 јануари 2017 во 15:03
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар