Агенцијата за млади и спорт и Сојузот на спортски федерации вечерва на свечена церемонија во Македонскиот народен театар во Скопје доделија награди во девет категории, плус три наменети за основните, средните и високите школи.

Носители на признанието спортист на Македонија за 2016 година и добитници на статуетка, по категории се:

Најдобар спортист: Кирил Лазаров (ракомет);
Најдобра спортистка: Лина Ѓорческа (тенис);
Најдобра национална спортска федерација: Карате федерација на Македонија;
Најдобар тренер: Благоја Милевски (селектор на македонската фудбалската репрезентација до 21 година);
Најдобар машки национален тим: Фудбалска репрезентација на Македонија до 21 година;
Најдобар женски национален тим: Македонска ракометна репрезентација;
Најдобар спортист на лице со инвалидитет: Оливера Наковска – Бикова (стрелаштво);
Најдобар млад спортист: Филип Талевски (ракомет);
Најдобра млада спортистка: Моника Пендаровска (карате);
Најдобар колектив во универзитетски спорт: Женски карате тим во борби – Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје
Најдобар училишен спортски клуб од средно образование: СУ „Гоце Делчев“ – Куманово
Најдобар училишен спортски клуб од основно образование: ОУ „Гоце Делчев“ – Илинден.

Датум на објава: петок, 23 декември 2016 во 21:50
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар