Наградниот фонд за „Ролан Гарос“ зголемен на 36 милиони евра

Наградниот фонд на овогодишниот Ролан Гарос ќе биде зголемен за 12 отсто на 36 милиони евра, со што победниците во машка и женска конкуренција ќе добијат по 2,1 милион.