Минимален пораз на македонските кадети од Романија

Кадетската ракометна репрезентација на Македонија е минимално поразена од соодветната репрезентација на Романија, која е домаќин на меѓународниот турнир за играчи од генерацијата 2000-та и помали, што се одржува во градот Васлуи.