Елиф

Во тек е втората сезона од серијата посветена на малото добродушно и напатено девојченце Елиф и нејзината мајка Мелек која за да ја заштити својата ќерка одлучува барем додека да порасне, да не и го открива нејзиното вистинско потекло. Но животот е непредвидлив и еден долг период Елиф ќе биде приморана да живее во домот на својот татко без ниту тој, а ни било кој друг да го знае тоа... Но ниту една тајна не може да се крие вечно, па така и оваа. Во најнепосакувани околности, кога Мелек ќе мисли дека Елиф го изгубила животот, ќе му открие на Кенан дека Елиф е плод на нивната љубов... Не пропуштајте ги драматичните случувања поврзани со Елиф и нејзиниот живот, секој работен ден од 21 часот.