Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

среда, 14 март 2018 четврток, 15 март 2018 петок, 16 март 2018 сабота, 17 март 2018 недела, 18 март 2018 понеделник, 19 март 2018 вторник, 20 март 2018 среда, 21 март 2018 петок, 23 март 2018 сабота, 24 март 2018 недела, 25 март 2018 понеделник, 26 март 2018 вторник, 27 март 2018 среда, 28 март 2018 четврток, 29 март 2018 петок, 30 март 2018   Преглед на програмата за петок, 23 март 2018
 • 07:00 - Здраво Македонијо
 • 11:00 - Вести
 • 11:10 - Бразди - реприза
 • 12:00 - Македонски приказни
 • 13:00 - Султана - играна серија
 • 14:00 - Зевзекманија - реприза
 • 15:00 - Вести
 • 15:35 - Фронт - контактно информативна програма
 • 16:10 - Пари и љубов - играна серија
 • 17:00 - Султана - премиера
 • 18:00 - Вести во 18
 • 18:30 - Само вистина! - премиера
 • 20:00 - Пари и љубов - премиера
 • 21:30 - Игран филм
 • 22:00 - Вести
 • 22:10 - Игран филм - продолжува
 • 23:45 - Најоткачената скриена камера