Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

петок, 13 октомври 2017 сабота, 14 октомври 2017 недела, 15 октомври 2017 понеделник, 16 октомври 2017 вторник, 17 октомври 2017 среда, 18 октомври 2017 четврток, 19 октомври 2017 петок, 20 октомври 2017 сабота, 21 октомври 2017 недела, 22 октомври 2017 понеделник, 23 октомври 2017 вторник, 24 октомври 2017   Преглед на програмата за сабота, 21 октомври 2017
 • 08:30 - Разбуди ме со песна
 • 10:30 - Отворена програма
 • 13:00 - Македонски народни приказни
 • 14:00 - Аудиции - ексклузивни снимки
 • 15:00 - Вести
 • 15:30 - Играна серија
 • 18:00 - Вести во 18
 • 18:50 - Зевзекманија - премиера
 • 19:30 - Аудиции - ексклузивни снимки
 • 20:00 - Ѕвездите на Гранд - премиера
 • 23:55 - Совршена - реприза