Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

среда, 15 ноември 2017 четврток, 16 ноември 2017 петок, 17 ноември 2017 сабота, 18 ноември 2017 недела, 19 ноември 2017 понеделник, 20 ноември 2017 вторник, 21 ноември 2017 среда, 22 ноември 2017 четврток, 23 ноември 2017   Преглед на програмата за среда, 15 ноември 2017
 • 07:00 - Здраво Македонијо
 • 10:00 - Отворена програма
 • 11:00 - Вести
 • 11:10 - Отворена програма
 • 14:00 - Се што било поминало -македонска приказна премиера
 • 14:30 - Украден живот
 • 15:00 - Вести
 • 15:45 - Украден живот - продолжува
 • 17:00 - Мајка - премиера
 • 18:00 - Вести во 18
 • 18:40 - Само вистина! - дебата
 • 19:40 - Украден живот - премиера
 • 21:00 - Специјал - премиера
 • 22:00 - Денот во 5 минути
 • 22:05 - Специјал - продолжува
 • 23:20 - Совршена - премиера
 • 23:55 - Практична жена - премиера