Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

среда, 13 септември 2017 четврток, 14 септември 2017 петок, 15 септември 2017 сабота, 16 септември 2017 недела, 17 септември 2017 понеделник, 18 септември 2017 вторник, 19 септември 2017 среда, 20 септември 2017 четврток, 21 септември 2017 петок, 22 септември 2017 сабота, 23 септември 2017 недела, 24 септември 2017 понеделник, 25 септември 2017 вторник, 26 септември 2017 среда, 27 септември 2017 четврток, 28 септември 2017 петок, 29 септември 2017 сабота, 30 септември 2017 недела, 01 октомври 2017 понеделник, 02 октомври 2017 вторник, 03 октомври 2017 среда, 04 октомври 2017 четврток, 05 октомври 2017 петок, 06 октомври 2017 сабота, 07 октомври 2017 недела, 08 октомври 2017 понеделник, 09 октомври 2017 вторник, 10 октомври 2017 среда, 11 октомври 2017 четврток, 12 октомври 2017 петок, 13 октомври 2017 сабота, 14 октомври 2017 недела, 15 октомври 2017 понеделник, 16 октомври 2017 вторник, 17 октомври 2017 среда, 18 октомври 2017 четврток, 19 октомври 2017 петок, 20 октомври 2017 сабота, 21 октомври 2017 недела, 22 октомври 2017 понеделник, 23 октомври 2017 вторник, 24 октомври 2017   Преглед на програмата за недела, 01 октомври 2017
 • 07:00 - Разбуди ме со песна
 • 11:00 - Отворена програма
 • 12:00 - Бразди
 • 13:00 - Македонски приказни
 • 14:30 - Фамилијата Марковски - играна серија
 • 15:00 - Вести
 • 15:30 - Играна серија
 • 18:00 - Вести во 18
 • 19:00 - Ретроспектива на Само вистина
 • 19:30 - Фамилијата Марковски - играна серија
 • 20:15 - Македонски аудиции за Гранд
 • 21:30 - Ѕвездите на Гранд - Специјал
 • 22:00 - Денот во 5 минути
 • 22:05 - Ѕвездите на Гранд - Специјал продолжува
 • 23:55 - Совршена - играна серија