Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

недела, 13 август 2017 понеделник, 14 август 2017 вторник, 15 август 2017 среда, 16 август 2017 четврток, 17 август 2017 петок, 18 август 2017 сабота, 19 август 2017 недела, 20 август 2017 понеделник, 21 август 2017 вторник, 22 август 2017 среда, 23 август 2017 четврток, 24 август 2017   Преглед на програмата за четврток, 17 август 2017
 • 07:00 - Здраво Македонијо
 • 10:00 - Летна програма
 • 11:00 - Вести
 • 11:10 - Летна програма
 • 14:00 - Елиф
 • 15:00 - Вести
 • 15:40 - Украден живот
 • 17:00 - Практична жена
 • 18:00 - Вести во 18
 • 18:50 - Доста е !
 • 21:00 - Елиф - нова сезона
 • 22:00 - Денот во 5 минути
 • 22:05 - Ami G - шоу
 • 23:55 - Практична жена