Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

сабота, 12 август 2017 недела, 13 август 2017 понеделник, 14 август 2017 вторник, 15 август 2017 среда, 16 август 2017 четврток, 17 август 2017 петок, 18 август 2017 сабота, 19 август 2017 недела, 20 август 2017 понеделник, 21 август 2017 вторник, 22 август 2017 среда, 23 август 2017 четврток, 24 август 2017   Преглед на програмата за сабота, 12 август 2017
 • 07:00 - Летна програма
 • 10:00 - Разбуди ме со песна
 • 13:00 - Македонски народни приказни
 • 15:00 - Вести
 • 15:30 - Играна серија
 • 17:00 - Практична жена
 • 18:00 - Вести во 18
 • 18:50 - Зевзекманија
 • 19:30 - Профилот на Вики Миљковиќ
 • 21:00 - Дебели и слаби - игран филм
 • 22:00 - Денот во 5 минути
 • 22:05 - Дебели и слаби - продолжува
 • 23:00 - Ami G - шоу