Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

вторник, 18 јули 2017 среда, 19 јули 2017 четврток, 20 јули 2017 петок, 21 јули 2017   Преглед на програмата за вторник, 18 јули 2017
 • 07:00 - Здраво Македонијо
 • 10:00 - Летна програма
 • 11:00 - Вести
 • 11:10 - Летна програма
 • 14:00 - Играна серија
 • 15:00 - Вести
 • 15:40 - Играна серија
 • 17:00 - Практична жена
 • 18:00 - Вести во 18
 • 19:30 - Животот не е песна - хит серија
 • 21:00 - Елиф - нова сезона
 • 22:00 - Денот во 5 минути
 • 22:05 - Ami G - шоу