Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

петок, 21 април 2017 сабота, 22 април 2017 недела, 23 април 2017 понеделник, 24 април 2017 вторник, 25 април 2017 среда, 26 април 2017 четврток, 27 април 2017 петок, 28 април 2017 сабота, 29 април 2017 недела, 30 април 2017 понеделник, 01 мај 2017 вторник, 02 мај 2017 среда, 03 мај 2017 четврток, 04 мај 2017   Преглед на програмата за недела, 23 април 2017
 • 07:00 - Важно !
 • 08:00 - Разбуди ме со песна
 • 12:00 - Бразди
 • 13:00 - Македонски приказни
 • 14:00 - ВИП сезона - Избор на најдобри рецепти
 • 15:00 - Вести
 • 15:30 - Ѕвездичките на Гранд - Некои нови клинци
 • 17:30 - Ѕвездите на Гранд - р
 • 18:30 - Дневник
 • 19:30 - Во Центар со Васко Ефтов
 • 20:30 - Ѕвездите на Гранд - Специјал
 • 23:30 - Вести
 • 23:55 - Играна серија