Канал 5 Телевизија - Мобилна верзија
МЕНИ
ПОЧЕТНА ВЕСТИ СПОРТ ПРОГРАМА ПРОГРАМА 5 + ЕМИСИИ СЕРИИ КОНТАКТ

ПРЕГЛЕД НА НОВОСТИ

сабота, 12 август 2017 во 19:53
img

Скандалот со отровните јаца се рашири и во Шпанија
Јајцата во кои има од отровниот инсектицид фепронил се продаваат во 18 земји .

Производи на база на јајца во кои има фепрнил се пронајдени и во Шпанија .

Околу 20 илјади пакувања пастеризирани јајца во течна состојба , кои биле отруени со инсектицидот се пронајдени во прехрамбен погон во Баскија , на северот на Шпанија.

Производите не биле користени и ќе бидат уништени . Засега не се знае потеклото на јајцата , но медиумите објавија дека најверојатно се увезени од Франција.

Шпанија засега е 16- тата земја на ЕУ каде се најдени јајца со фепронил .

Надвор од Унијата , отровни јајца има и во Швајцарија и Хонгконг. 

КАТЕГОРИИ НА ВЕСТИ

КАНАЛ 5 Мобилна Верзија

Добредојдовте на веб страната на Канал 5 Телевизија, оптимизирана за приказ на мобилните уреди или Вашите таблет персонални компјутери.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Контактирајте не и дознајте ги информациите кои ви се потребни.

СТАНДАРДНА ВЕРЗИЈА