Канал 5 Телевизија - Мобилна верзија
МЕНИ
ПОЧЕТНА ВЕСТИ СПОРТ ПРОГРАМА ПРОГРАМА 5 + ЕМИСИИ СЕРИИ КОНТАКТ

ПРЕГЛЕД НА НОВОСТИ

четврток, 12 јануари 2017 во 10:49
img

Нов пад на турската лира во однос на доларот
Турската лира падна на нов историски минимум.

Падот на вредноста на валутата што траеше в текот на целата 2016-та продолжи и во новата година.

Валутата падна до историско дно во однос на доларот.

Само за првите осум дена на тргување во месецот, лирата изгуби 8,6% од вредноста, што заедно со падот од 2016 година достигна 17% помалку од вредноста.

Блумберг  во анализата како една од причините се смета пасивноста на централната банка.

Експертите сметаат дека централната банка на Турција одолговлекува со промените во монетарната политика во услови на првиот пад на економијата пo седум години и политичкиот притисок од друга.

КАТЕГОРИИ НА ВЕСТИ

КАНАЛ 5 Мобилна Верзија

Добредојдовте на веб страната на Канал 5 Телевизија, оптимизирана за приказ на мобилните уреди или Вашите таблет персонални компјутери.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Контактирајте не и дознајте ги информациите кои ви се потребни.

СТАНДАРДНА ВЕРЗИЈА