Untitled Document
01

Во Канада убиени двајца тинејџери со македонско потекло и нивната мајка

Љубовна расправија им пресудила на двајцата тинејџери, брат и сестра, со македонско потекло. 15-годишниот Рој и 13-годишната Веналија Пејчиновски се убиени заедно со нивната 39-годишна мајка Красимира во нивниот дом во градчето Ајакс близу Торонто.

01

Коѕијас во Скопје- Моќна симболика или суштински влез во преговорите?

Може ли посетата на Коѕијас на Скопје да направи суштински исчекор во преговорите за името.

01

Абдулади Вејсели и Ванчо Шехтански во „Само вистина“

Вејсели –Законот за употреба на јазиците е уставен-претседателот мора да го потпише, Шехтански- Законот за употреба на јазиците е против уставен и води кон федерализација.

01

Видео: Поплавено шеталиштето и кафулиња во Охрид/Обновен

Небо и земја се споија во Охрид. Летните тераси под вода, летаа покриви, не издржа мостот на желбите. Охрид под налет на ветер од 100 километри на час!

01

Казна за непослушни деца (ФОТО)

Децата се однесувале некултурно кон возачот на школскиот автобус, и мајката ги натерала да пешачат до школото како казна за нивното однесување.