„Само вистина“

Дали независното судство е возможна мисија во Македонија? Колку реформите можат судството да го ослободат од политичките влијанија?Кои се очекувањата од новиот јавен обвинител но и од новиот претседател на кривичниот суд? Дали судството избра личности со интегритет, авторитет и одлучност во борбата со криминалите, или во судската власт доминираат партиски кадри? Колкава е досегашната ефикасност на работата на Спецјалното јавно обвинителсто?
Во #СамоВистина вечерва во 18.40 ќе дебатираат Маргарита Цаца Николовска и Александар Наков.