Потребни состојки : 500 гр. брашно, 1 лажичка сол, ¼ коцка квасец, 2 лажички масло, млака вода по потреба, ½ главица кисела зелка, малку урда, малку праз и масло по потреба.
Во подлабок сад со брашно се додава: сол, квасец и масло.
Се додава млака вода и се замесува тесто.
Откако тестото добро ќе се измеси се остава да отстои 10-тина минути.
Потоа се дели на 9 топки од кои се сукаат помали кори.
На 3 места се спојуваат 2 кори кои претходно се премачкуваат со масло.
Од две помали кори се сука поголема тенка кора која се става во тепсија премачкана со масло.
Кората се попрскува со масло и врз неа се става втората тенка голема кора.
Истата постапка се повторува и со третата дупла тенка кора.
Седмата тенка сукана кора се става одозгора и се формираат витки на краевите.
Врз неа се става филот од пропржена ситно сечкана кисела зелка, малку урда и сечкан праз.
Осмата сукана кора се става на тарун и се попрскува со масло.
Последната сукана кора се става врз осмата кора и се прават витки на краевите.
Вака приготвените две кори со витките се ставаат врз филот.
Зелникот се сече, се попрскува со масло и се пече во загреана рерна околу 20 минути.